Yliastujat järjestää leirin miesten mj-hyppääjille


YLIASTUJAT ry:n tarkoituksena on tukea henkisesti, valmennuksellisesti ja mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti lahjakkaita suomalaisia kolmiloikkaajia. Tukeakseen nykyhyppääjiä vähentyvien resurssien ja puuttuvan lajivalmennuksen keskellä yliastujat ovat päättäneet ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin liiton auttamiseksi 3-loikan valmennuksessa.


Yliastujien näkemyksen mukaan meidän tulee rakentaa lajiin sopiva pitkäjänteinen ja lajivalmentajavetoinen maajoukkuevalmennus riittävän laajalle ryhmälle . Ensimmäisenä toimenpiteenä Yliastujat järjestää ja myös rahoittaa 17. – 20.11. nk. koeleirin Pajulahden Urheiluopistolla maajoukkuetason miesloikkareille (4 urheilijaa + valmentajaa).


Tuo kaipaamamme järjestelmä toimii siten, että maajoukkueloikkareilla on kerran kuukaudessa to-su leiri, jolloin toteutuvat erinomaisesti mm. yhteisharjoittelu, systemaattiset fyysiset testit ja analyyttinen lajisuorituksen kehittäminen. Lajivalmennukselta toivotaan myös aktiivisempaa urheilija/valmentaja parien sparraamista leireillä ja niiden välissä. Toivottavaa olisi myös kilpailusuunnitelmien tekeminen ja sopiminen yhdessä niin että riittävän laadukkaita kilpailuja saadaan myös kotimaahan. Ja mikä tärkeintä, koko kolmiloikkaperhe pitää saada puhaltamaan yhteen hiileen ja toimimaan yhdessä lajin parhaaksi.  


Leirien jatkuvuuden turvaamiseksi Yliastujat etsivät 500- 1 000 euron tukijoita ja lahjoittajia osallistumaan suomalaisen kolmiloikkavalmennuksen kehittämiseen. Toisaalta kaikesta taloudellisesta tuesta olemme erittäin kiitollisia. Tavoiteltava tuki kohdistuu täysin leirien majoitus- ja ruokailukustannuksiin. Yliastujien valmennus leireillä (mm. Tuomas Sallinen, Heikki Herva, Mikko Levola) ei aiheuta kustannuksia.


Kolmiloikkaterveisin,


Yliastujat ry